Samen op Verhaal Komen – aangepaste editie

Lever jij ook een bijdrage aan het Nuwenhuys  ‘ketting verhaal’ voor de Visio bewoners?

De bewoners van Visio de Blauwe Kamer zijn vanwege alle maatregelen afgesloten van de buitenwereld en kunnen hun familie en bekenden alleen maar in de virtuele wereld ontmoeten. Alle buitenshuis activiteiten (b.v. muziek, bewegen, paardrijden) en bezoekjes zijn weggevallen. Hun wereld beperkt zich nu tot de woongroep en is daarmee nog kleiner geworden. Met ook het wegvallen van hun vaste structuur kun je je misschien voorstellen hoe moeilijk deze situatie is.

Nuwenhuys heeft als missie het bevorderen van de ontmoeting tussen mensen met en zonder een beperking. Fysieke ontmoetingen zijn nu niet mogelijk. De behoefte aan contact is des te groter. Wij willen ook nu heel graag iets voor de bewoners van Visio de Blauwe Kamer betekenen. We hopen van harte dat jullie ons hierbij willen helpen!

Het idee

Als Nuwenhuys vrijwilliger of -volger lever je een schakeltje van het ketting-verhaal aan op film. De verhaalschakels borduren op elkaar voort en vormen zo een ketting-verhaal van maximaal 15 minuten waar de bewoners van Visio van kunnen genieten. De bewoners van Visio zijn mensen met een visuele- en verstandelijke beperking. Daarom gaan we verhalen maken waarmee veel te beleven valt. Uit de titel van het verhaal wordt duidelijk dat we opzoek gaan naar de verstopte muziek…

Hoe realiseren we het?

 1. Nuwenhuys maakt één of meerdere whatsapp groepen van iedereen die een bijdrage wil leveren aan een ketting-verhaal.
 2. Elk verhaal duurt maximaal 15 minuten en elke individuele bijdrage (= filmpje) duurt maximaal 90 seconden. Daarom bestaat elke whatsapp groep uit 10 verhaalmakers.
 3. Nuwenhuys begint met de eerste schakel van de verhaal-ketting. Dit filmpje wordt gedeeld in de whatsapp groep met het verzoek aan de volgende persoon in de lijst om de volgende 90 seconden van het verhaal in te vullen.
 4. Deze persoon borduurt verder op het eerste stukje van het verhaal en deelt vervolgens zijn/haar filmpje in de groepsapp met daarbij het verzoek aan de volgende persoon in de lijst om verder te gaan en voort te borduren op de eerste twee bijdrages.
 5. Enzovoort, tot de laatste persoon op de lijst die het verhaal afsluit.
 6. Nuwenhuys zet vervolgens alle stukjes film achter elkaar en deze 15 minuten durende film delen we met de bewoners van Visio.
 7. Natuurlijk is het leuk wanneer de verhaalmakers zichzelf ook introduceren bij de Visio bewoners. Dit doe je door een kort filmpje te maken van 12 seconden waarin je iets over jezelf vertelt. Nuwenhuys zet deze introductie filmpjes aan het begin van het verhaal.
 8. Hopelijk krijgen we ook beelden terug van de Visio bewoners waarin zij zichzelf introduceren en laten zien hoe zij de verhalen beleven.

Het verhaal

We weten niet hoe het verhaal gaat lopen, elke schakel voegt immers iets toe… Wel is er een gegeven context voor het verhaal waar de makersrekening mee houden, namelijk:

Titel:

Over de Paashaas die de muziek verstopte

Meebeleeftips:

 1. Nodig de Visio bewoners uit om in hun huis op speurtocht te gaan naar de verstopte muziek.
 2. Nodig de Visio bewoners uit om met spullen in hun huis muziek te maken – b.v. met een pollepel op de tafel trommelen, pannendeksels tegen elkaar slaan, etc.
 3. Breng bekende liedjes op ‘eigen wijze’ ten gehore met bestaande of niet bestaande muziek instrumenten en bestaande of eigen teksten.
 4. Houd het helder en eenvoudig.

Belangrijke aandachtspunten

 1. We willen dat de bewoners tijdens de Paasdagen kunnen genieten van de verhalen. Qua timing betekent dit dat we dinsdag 31 maart van start moeten gaan en er voor elke schakel in het verhaal 24 uur maaktijd is.
 2. Wanneer je meedoet met het ketting-verhaal, geef je toestemming voor het gebruik van jouw input voor de bewoners van Visio, op de Nuwenhuys website en -facebookpagina.

Wil je graag het ketting-verhaal meemaken, stuur dan uiterlijk dinsdag 31 maart een email of whapp bericht met je mobiele telefoonnummer naar Annina om je aan te melden voor deze activiteit (info@nuwenhuys.nl of 0651155215).